Top 10 excuses people use when asked “how’s your water intake?”

Everyone knows that drinking water is super important for our bodies. If you don’t, have you been living under a rock lately? But back to the point. During every treatment you have I ask the same question “How’s your water intake?’’. I hear excuses left right and center so I am going to tell you my top 10 excuses I hear daily.

So why you should keep reading

1. You stop using the excuses and drink more water and feel fantastic

or

2. Make up new excuses that I haven’t heard before so they can go on the list.

So pick a reason and just keep going. And by reading you will find out one of my BIGGEST SECRETS!

So with every excuse I will list a very simple solution. My solutions are calculated from common sense, past experiences and knowledge I have learnt over the years. These solutions might be blunt but at least they will be straight to the point.

I JUST KEEP FORGETTING TO DRINK WATER
Solution: Everyone has a smartphone know days (except for my mum she has a flip phone so this won’t work for her) but download a drink more water app and it will send you a reminder to say drink more water every hour or so.

OR

If you find that challenging set a timer on your phone for every 30-45 minutes and that is your reminder.

OR

Worst case scenario if you can not use your smart phone place a water bottle on the bench and every time you walk past it have a glug of water.

2. I’M USUALLY PRETTY GOOD. TODAY ISN’T MY DAY!

Question: What is so different from today than yesterday and from last week?

Today is no different than yesterday other then you got a myotherapy treatment.

Solution: Get into a routine and drink the dam water. You are only kidding yourself and you are worst off by not doing it.

3. IF I JUST HAVE A WATER BOTTLE WITH ME I WOULD DRINK MORE!
Solution: This answer might blow your mind, get ready for it here it comes…

Pick up a water bottle fill it with some water and take it with you. WOW such a REVELATION.

Your next excuse will be the bottle is too heavy to carry around. Guess what water bottles come in different shapes and sizes. So find a 300ml or even 500ml and put it in your handbag. DONE!

4. I FIND IT HARD TO DRINK WATER WHEN I’M AT “WORK/HOME”
Solution: Similar to solution number 1 so here is a recap

Download a drink more water app, Set a timer for every 30-40 minutes or have a bottle of water somewhere that is visible and you walk past it often.

5. I DON’T LIKE THE TASTE OF WATER
Question: What does water taste like?

Solution: For the people who find water too bland why don’t you add some flavour to it.

Here are some ideas

Berries
Lemon
Mint
Aloe vera juice
Ginger
Herbal teas (no added sugars and try and get the caffeine free teas)

6.I DON’T LIKE TAP WATER BECAUSE IT TASTES YUCKY
Question: Where does tap water come from? and What’s in it to make it taste yucky?

Solution: Get a filtering jug or if you’re real fancy get one of those taps that filters the water for you before it comes out of the tap. And if you can’t handle that get some bottled water and drink it.

7.I GO TO THE TOILET TOO MUCH (this is my favorite excuse of them all)
Question: What is wrong with going to the loo? It’s a great way of getting you moving.

Solution: This does get better. I found after about 2-3 weeks of constantly of drinking water your body gets use to it and you aren’t just rushing off to the loo every 5 minutes.

8. I’M NOT THIRSTY
You have heard the saying if you’re thirsty it’s means that you’re already dehydrated.

Solution: Let’s figure out what sort of drinker you are. So do you like to sip your drinks or take big glugs?

People who like to sip- Have a water bottle with you at all times and set a time for when the bottle needs to be empty.
People who like to take big glugs- Have a water bottle and put times on it with a permanent marker (eg 8am, 9am, 10am, 11am etc until you go to bed) and drink to the times.

9. I DON’T LIKE DRINKING WARM/COLD WATER
I understand that for some people they have sensitive teeth and find it hard to drink extreme temperature waters but there is a way to get around it.

Solution: If you don’t like warm water put some ice blocks in. If you don’t like cold water don’t put it in the fridge.

10. IT COSTS TOO MUCH
It only costs you money when you buy bottled water and it costs very little to nothing to get it from the tap. Side note whoever thought of selling bottled water is #killingit!

Solution: Reuse water bottles and refill them with tap water. Or if your a real cheapskate go to a friends house and drink their water.

Congratulations on getting this far I will let you in on my secret. I warn you its a pretty big secret.

The secret is………..

I have this special superpower that allows me to know if you have had enough water. You might say bullshit but I want you test it out. Drink 2L of water every day for the 2-3 weeks and put my superpowers to the test.

Thank you for reading and next time your in for a treatment and I ask “How’s your water intake?”, I want to hear that you are drinking a bucket load of water or have a dam good excuse why you’re not.

Thanks Emma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.